Ga toch fietsen! Deze raadsleden dagen u uit!

Walburg2woensdag 29 juni 2016 20:38

Per 1 juli 2016 is het betaald parkeren bij winkelcentrum Walburg afgeschaft en daar willen de raadsleden Laura Kroes (Groen Links) en Liesbeth van Utrecht (ChristenUnie-SGP) de winkeliers en de inwoners allereerst van harte mee feliciteren!

Liesbeth van Utrecht: "Mede dankzij een motie die vorig jaar door onze fractie (CU-SGP) is ingediend, is het nu eindelijk zover dat er niet meer betaald hoeft te worden voor het parkeren bij Walburg"
"De hoop en de verwachting is dat hiermee het winkelcentrum weer wat opleeft, daarom hebben wij ook met dit voorstel ingestemd", verklaart Laura Kroes.

Toch hebben de twee raadsleden wel wat gemengde gevoelens bij dit besluit. Ze zijn beide grote voorstanders van het fietsen en zal dit besluit er niet toe leiden dat de inwoners van Zwijndrecht nu nog vaker de auto pakken voor een paar boodschappen?
Kroes: "Elke fietsrit in plaats van een ritje met de auto, werkt mee aan een beter milieu en daardoor aan een gezonder leefklimaat. Verder zal de verkeersveiligheid verbeteren als er minder auto's door Zwijndrecht rijden. De meeste aanrijdingen gebeuren immers binnen de bebouwde kom!"

Laura Kroes en Liesbeth van Utrecht dagen daarom de inwoners van Zwijndrecht uit: kom weer gezellig winkelen in winkelcentrum Walburg, maar kom vooral op de fiets!
Zij hebben het alvast gedaan en zijn gezellig wezen winkelen in Walburg.

Van Utrecht: "Wij zijn heerlijk op de fiets gekomen met onze kinderen, dan hebben we gelijk weer wat beweging gehad en het is ook veel gezelliger dan met de auto. Op deze manier zorgen we ook dat er genoeg parkeerplekken over blijven voor mensen die van buiten Zwijndrecht komen en voor mensen die echt niet op de fiets kunnen komen."

Gaat u de uitdaging van deze twee raadsleden aan, om zoveel mogelijk op de fiets naar Walburg te gaan?

« Terug

Reacties op 'Ga toch fietsen! Deze raadsleden dagen u uit!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.