OverVOLLE plastic-containers(pmd) eindelijk ten einde!!!

pmd containerwoensdag 20 juli 2016 22:04

Vorig jaar hebben de meeste inwoners van Zwijndrecht en Heerjansdam een plastic container ontvangen van de gemeente. De landelijke politiek heeft besloten dat het restafval in 2020 maximaal 100 kilo per inwoner mag zijn. We kregen veel reacties: "Weer een container erbij!" of "Wat goed dat we op deze manier kunnen bijdragen aan een beter milieu".

Binnen een aantal maanden zijn we zo enthousiast geworden dat 1x per vier weken leggen van de containers echt te weinig bleek te zijn. Daarom hebben wij als ChristenUnie-SGP de wethouder met klem verzocht te komen met een passend voorstel om de frequentie te verhogen naar 1x in de 14 dagen. We zijn verheugd dat dit nu geregeld is en we de stijgende lijn kunnen blijven vast houden. Vaker leggen betekend minder stank en nog betere resultaten. Wij waren na veel aarzelen akkoord met het invoeren van deze extra container, maar we wilden voorkomen dat na de eerste scepsis, dit project ten onder zou gaan aan het eigen succes.

Wij zijn als ChristenUnie-SGP van mening dat wij onze aarde met zorg moeten onderhouden en onze kinderen en kleinkinderen niet moeten opzadelen met toekomstige problemen rondom het afvalbeleid. Wij blijven onze aandacht richten op dit onderwerp. Indien u vragen of suggesties heeft waar wij iets mee kunnen of moeten doen horen wij het graag van u.

Reinier van Hartingsveldt

« Terug

Reacties op 'OverVOLLE plastic-containers(pmd) eindelijk ten einde!!!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.