Kindpas voor 1200 kinderen

1maandag 18 december 2017 21:17

Ieder kind heeft er recht op om te kunnen opgroeien in een gezin waar genoeg geld is om te leven, waar warmte en aandacht is en waar kinderen en jongeren vrij zijn van dagelijkse zorgen. Maar als er sprake is van armoede in een gezin, dan is dat niet vanzelfsprekend. In de gemeente Zwijndrecht zijn er ongeveer 1.200 kinderen die in armoede leven. De gemeente Zwijndrecht zorgt ervoor dat zij tussen kerst en oud en nieuw een kindpas ter waarde van 75 euro ontvangen.
Het gaat hierbij om kinderen onder de 18 jaar.

Extra geld

Net als alle andere gemeenten in Nederland heeft de gemeente Zwijndrecht extra geld van het Rijk ontvangen om kinderen die in armoede opgroeien met goederen of diensten in natura te helpen.

Wethouder vraagt advies kinderen
Op 6 maart 2017 sprak wethouder Jolanda de Witte (Jeugd) met leerlingen van basisschool de Dolfijn over armoede en de mogelijke oplossingen. "Kinderen weten heel goed zelf wat er nodig is. Oplossingen die zij noemden, waren: gratis voedsel, kleding, gratis restaurants, goedkope verzekeringen, kinderen uitnodigen om mee te spelen en meer aandacht geven."

Eerste kindpas Zwijndrecht
Maandag 18 december bezocht de wethouder de leerlingen opnieuw om te vertellen wat er met hun ideeën is gedaan. Ook reikte zij symbolisch de eerste kindpas uit aan Mike Mastwijk, directeur van de Dolfijn. De kinderen kunnen met deze kindpas kledingstukken uitzoeken, waarvoor in het gezin niet altijd geld is. Jolanda de Witte: "Met een kindpas lossen we het probleem van armoede niet structureel op, maar we verlichten de situatie in de gezinnen wel enigszins en doen de kinderen er zeker een plezier mee!"

Aanpak armoede
De gemeente Zwijndrecht pakt het thema armoede samen met maatschappelijke partners aan. De Witte: "De kindpas levert hieraan een kleine bijdrage. Samen met andere organisaties zorgen we voor meer duurzame oplossingen voor ouders en kinderen die in die situatie verkeren." Aandacht voor gezondheid, schulden, extra onderwijs en ondersteuning naar werk moeten bijdragen aan de afname van het aantal gezinnen en kinderen in armoede.

Op bijgevoegde foto reikt wethouder Jolanda de Witte de kindpas symbolisch uit aan de directeur van de Dolfijn, Mike Mastwijk. De kinderen op de foto hebben meegedacht over de oplossingen.

Bron: http://www.zwijndrecht.net/nieuws/2017-12-18-8796-kindpas-voor-1200-kinderen.html

« Terug

Reacties op 'Kindpas voor 1200 kinderen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.