Pickwick-vragen

Andriesdonderdag 23 januari 2020 21:48

Voor theedrinkers is het heel herkenbaar. Er staan vragen op de labels van de Pickwick-theezakjes. Soms leuke vragen als "Wat is het leukste wat je geleerd hebt van je oma?"

Soms ook diepzinnig: "Als je één ding uit je verleden kon aanpassen wat zou het dan zijn?"
Opvallend dat Pickwick zich blijkbaar geroepen voelt om mensen te stimuleren een goed gesprek met elkaar te hebben. Oprechte belangstelling voor wat de ander bezighoudt. Omdat de ander waardevol is, omdat hij of zij er toe doet.
Ik hoop dat we onze gesprekken niet laten steken op Pickwick-niveau. Vragen naar het hart, naar de zin van het leven. Vragen die veel dieper gaan. Die soms moeilijk zijn om te bespreken. Maar wat wel waardevol is om met elkaar te delen.
Het is soms moeilijk om iets te delen van je worstelingen, van je problemen. Soms kan een gesprek dan ook blijven steken in ‘Pickwick-vragen’. Daar is niet altijd iets mis mee. Maar wat is er mooier dan dat het ook dieper kan gaan en we elkaar kunnen helpen. In een harder wordende samenleving waarin de verhuftering groter wordt is het nodig dat we weer echt gaan samenleven.
Bron: RaadFlits 3, 23 januari 2020

« Terug

Reacties op 'Pickwick-vragen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.