Een gezellig Oud en Nieuw

vuurwerk1.jpgmaandag 17 februari 2020 23:31

Op 11 februari hebben wij, ChristenUnie-SGP, samen met D66, PvdA, SP een motie ingediend om het vuurwerk met de jaarwisseling veiliger te maken. Liesbeth Schuurman vertelde: De overheid is al 30 jaar bezig om waarschuwende filmpjes het land in te sturen die in heftigheid toenemen. Echter zonder zichtbaar succes. Het is nu tijd dat we de bewoners in bescherming moeten nemen. Er moet nu een halt toegeroepen worden en geen gedoogbeleid maar duidelijke, harde, kaders.

We vragen aan de portefeuillehouder zijn reactie. Wij zijn voorstander van een verbod op het afsteken van consumenten vuurwerk. Wij prefereren een vuurwerkshow op het drie-rivierenpunt, een vergunning voor kleinschalig gecontroleerd afsteken in buurten. Dit omdat gebleken is dat afgelopen jaarwisseling een schade van €40.000 is geweest, het oogziekenhuis in Rotterdam nog nooit zoveel patiënten heeft gehad (oogletsel meest van omstanders), een flat afgebrand is en hulpdiensten hinder hebben ervaren van vuurwerk wat naar hen gegooid is. Het is nu het moment voor een omslag aan te brengen. Natuurlijk begint het in de gezinnen thuis omdat dit een gedragsverandering / cultuuromslag nodig heeft. De politie kan niet overal handhavend optreden. Deels omdat ze de instrumenten missen en deels ook omdat ze niet op elke hoek van de straat kunnen gaan staan. Niets doen is echter geen optie. De Nederlandse bevolking is grotendeels ook voorstander van een nieuwe wijze van oud- en nieuw vieren. Zullen we hier met elkaar voor gaan zodat we een veilig en gezellige jaarwisseling kunnen vieren? De portefeuille houder komt hier voor de zomervakantie op terug en zal een voorstel naar de raad doen.
Terugblik politieke markt 11 februari over vuurwerk 
Gaat Zwijndrecht voor een totaal vuurwerkverbod?  Of Zwijndrecht op een totaalverbod van consumentenvuurwerk aankoerst, is ook na de carrouselvergadering van dinsdag 11 februari nog niet duidelijk. Als het aan de ChristenUnie/SGP, PvdA, D66 en SP ligt wel, en komt er een professionele vuurwerkshow voor in de plaats. De andere partijen spreken zich nog minder uit. ......

« Terug

Reacties op 'Een gezellig Oud en Nieuw'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.