Hoor jij de vogels nog fluiten?

Jacobwoensdag 25 maart 2020 21:05

Gezien het economische element van elke crisis (overproductie, oliecrisis, internetbubbel, bankencrisis) zien velen het menselijk handelen als oorsprong van dit leed, maar dit menselijk handelen heeft ook een positieve keerzijde.

Op het moment dat de individuele samenleving zijn climax bereikt, beleven we een geheel nieuw soort ‘sociaaleconomische’ crisis. Allerlei activiteiten vallen noodgedwongen stil en brengen ons tot bezinning. Op ‘sociale’ media worden politici opgeroepen geen politieke statements te maken, maar samen de handen uit de mouwen te steken en/of te vouwen. Mensen doen dit massaal. Ze hamsteren niet, maar doen boodschappen voor kwetsbare medeburgers in Zwijndrecht. Horeca ondernemers hebben zware tijden, maar geven hun voorraden weg aan minima’s. Ondernemersverenigingen in Zwijndrecht staan klaar voor ondernemers die het zwaar hebben.
God heeft ons verantwoordelijkheid voor deze wereld gegeven om er met elkaar voor te zorgen en van te genieten. Voor deze crisis waren er in Zwijndrecht al medeburgers die in eenzaamheid en/of armoede leven. Zij hebben u juist extra nodig! Tot slot: vergeet niet om samen te genieten van de natuur die, ondanks de crisis, nu opbloeit. Hoort u de vogels nog fluiten?
Jacob van der Duijn Schouten
Bron: RaadsFlits 14 25 maart 2020

« Terug

Reacties op 'Hoor jij de vogels nog fluiten?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.