Commissaris van de Koning ontvangt profielschets voor nieuwe burgemeester

profielschetsmaandag 29 oktober 2018 21:45

Commissaris van de Koning van Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft vanavond uit handen van de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Evert Jan van de Mheen, de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Zwijndrecht ontvangen. In de raadsvergadering van 29 oktober 2018 is de profielschets besproken met de commissaris van de Koning. Op 2 november 2018 stelt de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de vacature open.

Nieuwe burgemeester
De gemeente Zwijndrecht zoekt een nieuwe burgemeester, 'een daadkrachtige, informele en mensgerichte vernieuwer'. De burgemeester is een boegbeeld binnen de gemeente, die het vertrouwen van de inwoners in de lokale overheid verstevigt, duidelijk is in crisissituaties en een luisterend oor heeft voor inwoners in bijzondere situaties. De gemeente Zwijndrecht wil een empathische, standvastige burgemeester die proactief verbindingen bij verschillende belangen in de gemeente legt, iemand die benaderbaar is en tegelijkertijd de grote lijnen vasthoudt. Ook draagt de burgemeester de maatschappelijke en bestuurlijke opgaven van de gemeente Zwijndrecht naar buiten toe daadkrachtig uit.
 
Proces
Op basis van de input van inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties in Zwijndrecht en andere betrokkenen is de profielschets opgesteld. Een digitale vragenlijst werd in twee weken tijd 837 keer ingevuld. De vacature wordt gepubliceerd in de Staatscourant en staat open tot 23 november 2018. Op basis van de reacties stelt de commissaris van de Koning kandidaten voor aan de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Zwijndrecht. De gemeenteraad van Zwijndrecht beslist als geheel over wie zij wil voordragen als nieuwe burgemeester. De burgemeester wordt benoemd bij Koninklijk Besluit op voordracht van de minister. De planning is dat tijdens de openbare raadsvergadering op donderdag 18 april 2019 bekend wordt gemaakt wie de nieuwe burgemeester van Zwijndrecht wordt.
 
Op www.zwijndrecht.nl/nieuweburgemeester vindt u meer informatie over het proces en de besluitvorming rondom de nieuwe burgemeester.

Bron: gemeente Zwijndrecht

« Terug

Reacties op 'Commissaris van de Koning ontvangt profielschets voor nieuwe burgemeester'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.