Weinig rede tot tevredenheid over coffeeshop de Ambassade

IMG_6736.JPGdonderdag 23 februari 2023 22:01

De ChristenUnie-SGP is niet blij met de coffeeshop in Zwijndrecht. ''Het is spijtig dat (soft)drugs nu zo makkelijk verkrijgbaar is, want de stof beschadigt het brein'' aldus onze fractievoorzitter Andries van Gemerden.

De fractievoorzitter zegt: “Er valt weinig te vieren en er is weinig reden tot tevredenheid. Helaas is (soft)drugs zo makkelijk verkrijgbaar. “Als je een kwartiertje hebt, dan bellen we even en je hebt het”, zo lieten jongeren weten waar wij mee in gesprek zijn geweest. De huidige gedoogcultuur (oogluikend toelaten wat verboden is) is geen bedenksel van deze jongeren, maar een erfenis van politici die niet meer weten hoe je een probleem moet aanpakken. Het is onbegrijpelijk dat je op je zolderkamer geen wiet mag telen, terwijl je het spul legaal kunt kopen. Een overheid die gedoogt en zo haar eigen regels aan de laars lapt, komt zichzelf tegen.”

Gedoogbeleid is onduidelijk en halfslachtig
Andries is kritisch over het gedogen van drugs. “Verslaving aan drugs (inclusief alcohol) is zowel oorzaak als gevolg van veel ellende. Drugs zijn verslavende middelen die in Nederland op een verkeerde manier worden benaderd. Het gedoogbeleid is onduidelijk en halfslachtig. Dit gedoogbeleid is niet alleen slecht voor de drugsgebruikers zelf, maar de hele maatschappij ondervindt er de schadelijke gevolgen van. Zo is er vaak sprake van grote (financiële) problemen, waar zowel de verslaafde als diens naasten onder gebukt gaan. En dan hebben we het nog niet eens over de extra inzet van politie en justitie en de extra de kosten voor de gezondheidszorg. Uit onderzoek is gebleken dat 90% van de georganiseerde criminaliteit te maken heeft met drugs. Legaliseren van drugs is een schijnoplossing.”

Coffeeshop promoot cannabisgebruik
De ChristenUnie-SGP stelt dat de wereld beter zou zijn zonder drugs. “Daarom is de ChristenUnie-SGP als enige partij in Zwijndrecht geen fan van de coffeeshop. In politiek Zwijndrecht is er breed draagvlak voor de coffeeshop. Volgens ons heeft de coffeeshop het drugsgebruik niet doen afnemen, de criminaliteit niet teruggedrongen, maar veel meer het cannabisgebruik gepromoot”, verduidelijkt Andries.

Preventie beter dan reclame
Andries hekelt de promotie van cannabis, omdat de stof het brein beschadigt. Hij zegt: “Het brein is in ontwikkeling tot het 24e levensjaar en alle giftige stoffen die binnen komen in die periode hebben een nadelige invloed op de ontwikkeling. Het gebruik van drugs zou daarom niet normaal moeten zijn voor veel bezoekers van de coffeeshop en de jongeren die we gesproken hebben. Beter is het te werken aan preventie en niet aan reclame. Wij zijn niet voor middelen die mensen afbreken, maar voor het bevorderen van het welzijn van de naasten.”

Bron: Zwijndrecht.net

« Terug

Reacties op 'Weinig rede tot tevredenheid over coffeeshop de Ambassade'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.