Parkeeroverlast winkelcentrum Walburg

Liesbethdinsdag 05 maart 2019 20:55

Het parkeren rondom winkelcentrum Walburg is al lange tijd een bron van zorg. De overlast in omliggende straten en wijken blijkt maar niet af te nemen, ondanks afspraken en maatregelen die overlast moeten beperken. Ook de voorspelling van de initiatiefnemers van de zondagsopenstelling dat de parkeerdruk op zaterdag daardoor zou verminderen, is vooralsnog niet uitgekomen.

Deze weken is het parkeerdek afgebroken. Helaas is hierdoor de ruimte voor het parkeren afgenomen. Het afbreken was een besluit van de eigenaren en niet van de gemeente, om zo één van de winkelpanden te kunnen gaan uitbreiden. Helaas komt er geen compensatie en is hiermee de (parkeer)overlast door werkzaamheden eerder begonnen dan verwacht. 
In de loop van de komende maanden start de gemeente met de herinrichting en het opknappen van de parkeerterreinen rondom Walburg. De plannen hebben recent ter inzage gelegen. Er zal beter gebruik worden gemaakt van de beschikbare ruimte. Uiteraard leveren de werkzaamheden tijdelijk overlast. Maar het eindresultaat is een geheel vernieuwd winkelcentrum in een mooie en duurzame omgeving. En dat is voor de ChristenUnie-SGP de investering zeker waard!
 
Reageren kan, stuur een mail naar: L.van.Utrecht@zwijndrecht.nl
Bron: RaadsFlits 12, 5 maart 2019

« Terug

Reacties op 'Parkeeroverlast winkelcentrum Walburg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.