Nieuwe kinderburgemeester en kinderambassadeurs in Zwijndrecht

Susa kinderambassadeur.jpgdonderdag 30 september 2021 18:45

Jaylinn Addink is de nieuwe kinderburgemeester van Zwijndrecht. In de gemeenteraadsvergadering van 28 september 2021 droeg Sophie van der Walle - de allereerste kinderburgemeester van Zwijndrecht - de ambtsketen over. Ook de nieuwe kinderambassadeurs voor dit schooljaar werden verwelkomd: Jackie Ann, Susa (dochter van ons raadscommissielid Laurens Kleinjan), Fenne en Merel (voor het 2e jaar). Samen gaan ze nadenken over onderwerpen die zij belangrijk vinden voor Zwijndrecht.

Susa kinderambassadeur

Jaylinn van katholieke basisschool De Toermalijn is kinderburgemeester gedurende het schooljaar 2021-2022. De selectiecommissie, bestaande uit burgemeester Hein van der Loo, raadslid Mirjam Slobbe-Voogt, wethouder Ronald de Meij (Jeugd) en secretaris kinderburgemeester Maud Schoonen, is blij met de nieuwe kinderburgemeester: "Met haar enthousiasme én goede ideeën is Jaylinn een voorbeeld voor alle kinderen in Zwijndrecht. Wij wensen haar én de kinderambassadeurs veel succes!"  
Jaylinn heeft er zin in om aan de slag te gaan als kinderburgemeester: "Ik vind het heel leuk om dingen te organiseren voor Zwijndrecht. Ik heb al veel ideeën, die ik graag met de kinderambassadeurs wil bespreken. We horen ook graag van alle andere kinderen wat zij belangrijk vinden." 

Gevraagd en ongevraagd advies

Leren meedenken, naar elkaar luisteren, begrijpen wat er speelt, een eigen mening vormen, daarover praten en samen tot een beslissing komen; dat zijn belangrijke fundamenten van onze democratie. Dit leren kinderen het beste door het zelf te doen. Zwijndrecht geeft ze deze mogelijkheid door een jaar lang kinderburgemeester of 1 of 2 jaar kinderambassadeur te zijn. De kinderen kunnen zelf onderwerpen aandragen, maar het gebeurt ook regelmatig dat medewerkers van de gemeente de kinderen vragen om ergens over mee te denken of bij te helpen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een app getest waarop kinderen wensen voor een speeltuin kunnen doorgeven en een bingo-kaart gemaakt die kinderen stimuleert om gezond te eten en bewegen. 

Bron: RaadsFlits 31, 30 september 2021

« Terug

Reacties op 'Nieuwe kinderburgemeester en kinderambassadeurs in Zwijndrecht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.