SGP-ChristenUnie Drechtsteden organiseerde geslaagd werkbezoek en verkiezingsavond

kooimanmaandag 17 maart 2014 16:22

Afgelopen vrijdag is door de SGP/ChristenUnie Drechtsteden fractie een geslaagd werkbezoek en verkiezingsavond georganiseerd. Het thema luidde “Samen leven in de Drechtsteden”.

Aan het werkbezoek deden (kandidaat)raadsleden uit alle zes de Drechtstedengemeenten mee. Maar ook was de ChristenUnie/SGP Statenfractie aanwezig. Vanuit de Tweede Kamer waren Carla Dik-Faber (CU) en Kees van der Staaij (SGP) present.

In de middag werden werkbezoeken gebracht aan:

-  Scheepswerf gebroeders Kooiman in Zwijndrecht. Door de directie kregen we een boeiend exposé over de werkwijze binnen dit kerngezonde familiebedrijf. Prachtig om te zien dat de scheepsbouw in de regio Drechtsteden nog springlevend is. Een technisch hoogstaand resultaat hiervan waren de splijtbakken ‘Castor’ en ‘Pollux’ 

-  Tijdens de vaartocht  met de Waterbus kregen we tekst en uitleg over deze onderneming. Het gaat goed. Wel werd een pleidooi gehouden voor een snelle aanpak van een vraagstuk als het verplaatsen van een steiger; dat kost nu wel heel erg veel praten.

- Vervolgens op bezoek bij Practica Foundation  in Papendrecht. Een non-profit onderneming die zich toelegt op het fabriceren van waterpompen in ontwikkelingslanden. Zij zijn actief in 23 landen. De pompen worden handmatig aangedreven. Of ook door middel van stoom wat door zonne-energie wordt opgewarmd.

Daarna volgde een prima verzorgde maaltijd in het Ambachtse SGP/ChristenUnie Campagnehuis.

Verkiezingsavond

In het Dordtse Wartburgcollege op het Leerpark vond tenslotte de verkiezingsavond plaats. Kees van der Staaij en Chris Schaapman (ChristenUnie/SGP provincie ZH) hielden beiden een toespraak. Hierna volgde een debat onder leiding van de Dordtse ChristenUnie/SGP lijsttrekker Rik van der Linden. Daarbij kwamen onder meer de thema’s zorg en (bestuurlijke) ontwikkeling Drechtsteden aan de orde.

We mogen terugzien op een prachtige regionale verkiezingsactiviteit, welke door de voorbereidingscommissie perfect voorbereid was. Dank hiervoor!

 

Bert Staat (raadslid Dordrecht)

« Terug

Reacties op 'SGP-ChristenUnie Drechtsteden organiseerde geslaagd werkbezoek en verkiezingsavond'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.