Walburg: Gratis en gezellig

Andries van Gemerden 135maandag 25 januari 2016 19:40

We zouden allemaal blij zijn met gratis parkeren bij winkelcentrum Walburg. We hebben de gezellige drukte in Walburg gezien in de afgelopen weken. Ook hebben we van de winkeliers begrepen dat de omzet in bijvoorbeeld de eerste week van januari beduidend hoger was.

Nadat de ChristenUnie-SGP in juli 2015 hierover een motie heeft ingediend is deze discussie echt op gang gekomen.
Gratis parkeren is goed voor Walburg. Voor de winkels betekent het een steun in de rug, voor nieuwe winkels wordt het aantrekkelijker om naar Walburg te komen en het wordt ook leuker om te gaan winkelen.
Veel mensen willen van het betaald parkeren af, net als de ChristenUnie-SGP. We wachten nog op de grote ondernemers die een significante bijdrage moeten leveren om afschaffing mogelijk te maken. Zeer binnenkort moet die duidelijkheid gaan komen. We hebben er vertrouwen in dat ook de ondernemers met hun bijdrage gaan komen.

Onze partij wenst zo snel als mogelijk van het betaald parkeren af te komen. Het is in het verleden inderdaad een melkkoe voor de gemeente geworden. Naar ons idee is dat niet terecht. Helaas is de gemeente in de afgelopen jaren zoveel gekort door de rijksoverheid en hebben we er zulke zware taken bijgekregen, dat het afschaffen van het betaald parkeren niet op te vangen is voor de gemeente. Dit zou een OZB-verhoging betekenen van vele procenten. Dat is volstrekt onverantwoord. Met de bijdrage van de grote ondernemers doelde ik voornamelijk op de bijdrage van de twee grote supermarkten. Deze supermarkten geven aan de kassa jaarlijks veel geld aan hun klanten ter compensatie van het betaald parkeren. Vanaf juli 2015 zijn de gesprekken geïntensiveerd en het is onze vraag om met een afbouw van een paar jaar dit geld wat aan de kassa werd gegeven aan de gemeente over te maken. Dit zou voor de gemeente nog steeds een groot tekort opleveren, maar het is noodzakelijk dat we dit op een goede manier gaan afronden. Helaas is er nog steeds geen volledige duidelijkheid voor ons als raadsleden over de bijdrage van deze ondernemers. We verwachten dat deze duidelijkheid snel zal komen. We zien ook de situatie in Winkelcentrum Walburg en willen er graag weer een gezellig centrum van maken. Laten we dit met elkaar mogelijk maken.

Andries van Gemerden

« Terug

Reacties op 'Walburg: Gratis en gezellig'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.