Mag ik een beetje nuance, alstublieft?

IMG_6736.JPGdonderdag 16 december 2021 21:32

De laatste jaren verhard het taalgebruik en worden de stellingen steeds steviger. Ook de overheid doet hard mee aan de hardere discussies en stellingnames.

Door Gemerden, A. (Andries) van [386713]

Ook in Den Haag wordt stevige taal gebruikt. Maar  los van het risico dat je met deze grote woorden snel je eigen teleurstelling kan organiseren, kunnen ze ook leiden tot polarisatie. Nuance lijkt niet meer te bestaan. Je hoort voor óf tegen de lockdown te zijn, voor óf tegen de politie te zijn, voor óf tegen “de allochtonen” te zijn. Toegegeven: groots taalgebruik levert politici krantenkoppen op.

Over onderwerpen waarover we verschillend denken lijken politici steeds harder te schreeuwen. Terwijl nuance nodig is om bruggen te bouwen. Op onderwerpen zoals klimaatbeleid en migratie moeten we zoeken naar nuance en bescheidenheid. Ik wordt aangesproken als onderdeel van die overheid. Ik zie daarin een rol voor mij en mijn partij. We moeten niet de suggestie wekken “een hemel op aarde te vestigen”, niet polariseren, maar aan de slag voor Zwijndrecht en we doen ons best om bruggenbouwers te zijn.

Andries van Gemerden

Bron: RaadsFlits 42, 16 december 2021

Labels

« Terug

Reacties op 'Mag ik een beetje nuance, alstublieft?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.